Hyra ut i andra hand

Ownit är föreningens leverantör av trådlöst bredband och IP-telefoni. Annandagen har för sina medlemmars räkning tecknat ett kollektivt avtal med Ownit så alla som bor i föreningen får bredbandsuppkoppling via Stokabs nya fibernät. För detta tillkommer det en relativt låg månadsavgift för varje medlem, men det kollektiva avtalet gör att det blir mycket billigare än om medlemmarna skulle skaffa bredband själva. 

Avtal: Enligt avtal är Ownit Annandagens leverantör under tio år från och med februari 2013. Förutom det kollektiva avtalet mellan föreningen och Ownit har varje medlem ett avtal med Ownit, vilket ska sägas upp om du flyttar. 

Uppkoppling bredband:100 Mbit per sekund (både nedladdning och uppladdning), men en enskild medlem kan uppgradera och få upp till tio gånger som snabb hastighet om så önskas.

Innan du hyr ut

Kontakta någon i styrelsen och tänk på att göra din ansökan i god tid innan du hyr ut!
Ansökan behandlas på styrelsens ordinarie sammanträden och först därefter kan du få ett svar. 

Ditt ansvar

Du, som hyr ut i andra hand, har fortfarande ansvaret för lägenheten och för att månadsavgiften betalas i rätt tid. Om personen som hyr din lägenhet inte sköter lägenheten eller stör grannarna riskerar du att styrelsen säger upp ditt medlemskap i föreningen och du tvingas i så fall att flytta.

Skriv kontrakt

Skriv kontrakt med den som ska hyra din lägenhet så slipper du eventuella diskussioner om vad ni kommit överens om. Kontraktet bör innehålla uppgifter som hyrestid, uppsägningstid, hyra och andra aktuella ersättningar ex telefon, bredband och el.  

Värt att tänka på!

Om du hyr ut din lägenhet utan att styrelsen har beviljat det kan du riskera att styrelsen säger upp ditt medlemskap och då kan du inte längre bo kvar i lägenheten.