Bredband och telefoni

Uppdatering 2024-05-25: BRF Annandagen har för avsikt att övergå till Bahnhof i gruppavtalet för bredband. Bytet ska ske 2025-02-01 och mer information publiceras i annandagsbladet.


Ownit är föreningens leverantör av trådlöst bredband och IP-telefoni. Annandagen har för sina medlemmars räkning tecknat ett kollektivt avtal med Ownit så alla som bor i föreningen får bredbandsuppkoppling via Stokabs nya fibernät. För detta tillkommer det en relativt låg månadsavgift för varje medlem, men det kollektiva avtalet gör att det blir mycket billigare än om medlemmarna skulle skaffa bredband själva. 

Avtal: Enligt avtal är Ownit Annandagens leverantör under tio år från och med februari 2013. Förutom det kollektiva avtalet mellan föreningen och Ownit har varje medlem ett avtal med Ownit, vilket ska sägas upp om du flyttar. 

Uppkoppling bredband:100 Mbit per sekund (både nedladdning och uppladdning), men en enskild medlem kan uppgradera och få upp till tio gånger som snabb hastighet om så önskas.

Uppgradering: Varje medlem kan dels uppgradera bredbandshastigheten, men också skaffa IP-TV via Ownits nät. Kostnaderna för de uppdgraderingarna plus samtalsavgifterna för IP-telefonin får varje lägenhetsinnehavare på egen faktura. 

IP-telefoni: Fast telefon som ingår. Du kan flytta med ditt gamla nummer. 

Tjänstefördelare: DG201. Den står i regel vid första uttaget i varje bostadsrätt. Detta modem/router tillhör lägenheten, så ta inte med dig den när du flyttar. När en ny person flyttar in och blir medlem får denne kontakta Ownit för att få ett eget lösenord till routern. 

Kundtjänst: Ownit lovar felanmälan och teknisk support under veckans alla dagar. Kontaktinfo och inloggning finns på Ownit.se.