Trivsel

Att visa hänsyn och omtanke om sina grannar skapar ett trevligt boende för oss alla. Det är ofta små saker som får stor betydelse och det kostar vare sig tid eller pengar. Ett leende eller en vänlig gest betyder så oändligt mycket.

Annandagens trädgård

Annandagen är den gröna och fina trädgården med uteplatsen bakom portarna 15 – 21. Här kan du under sköna och lata sommardagar träffa och trivas med dina grannar, leka med barnen och grilla tillsammans. 

I anslutning till uteplatsen finns för de små barnen en sandlåda. 
I trädgården har föreningen också en grill så du kan bjuda dina vänner och gäster på en trevlig grillafton. 

Den som vill grilla tar med eget kol och annat som behövs, samt städar upp efter grillningen och tar med sig soporna därifrån. Grillgallret finns i mittenförrådet på gården och hänger på väggen till vänster när du kommer in. 
Observera att du inte kan reservera grillen eller platsen för privata fester.

Rökning

Tänk på att det kan finnas allergiker och icke-rökare i våra fastigheter.

Rökning är förbjudet i allmänna utrymmen som entréer, trapphus, förråd och hissar. Vid rökning på balkong eller uteplats bör hänsyn tas till närliggande lägenheters luftintag.

Det går alldeles utmärkt att röka inne i lägenheten, ännu bättre om du gör det vid spisen i närheten till köksfläkten då går röken uppåt och ut ur fastigheten utan att störa någon annan.

Kasta inte heller fimpar från fönster eller balkong då dessa dels skräpar ner, dels också kan hamna på grannens balkong/genom öppet fönster och orsaka både obehag och brandrisk.

Du som röker utomhus – tänk på att det inte ser snyggt ut med fimpar överallt och glöm inte att små barn och husdjur kan vara nyfikna på allt som ligger på marken. Ha med egen askkopp. Lämna inte kvar fimpar – inte ens i askkopp eller burk.

Alarm från hiss

När hissens alarmklocka ringer är det bra om du tar reda på vad som hänt. Det kanske bara är du som hör larmet! Försök lugna den som sitter fast i hissen och ta kontakt för att få hjälp. Telefonnummer till hissjouren finns på anslagstavlan i porten. Nästa gång kan det vara din tur att behöva hjälp. 

Ljud eller oljud

Tänk på att våra hus är byggda av betong och att ljud fortplantar sig väldigt långt, ibland flera våningar. Låt radio, tv, skivspelare och musikinstrument vara den underhållning du själv vill ha. Det är oftast de dova tonerna som slår igenom. 

Vid ombyggnationer är det bra om du sätter ett meddelande i hissen om att arbete pågår i din lägenhet. Det är lättare att stå ut med ett ljud om man vet att det är tillfälligt och att det snart upphör. Att borra eller bulta i väggarna tär på grannarnas humör och sådant arbete får endast ske under dagtid.


Portar och dörrar

Entréportarna ska hållas stängda. Det förhindrar ovälkomna besök, håller kvar värmen i husen och minskar även våra energikostnader. 

Dörrarna till våra vindar ska vara stängda. De är en del av vårt brandskydd, men förhindrar också inbrott och påverkar energikostnaderna. 

Hur det ser ut i våra portar är lika viktigt för trivseln. Vi anlitar ett städföretag för trappstädningen, men det innebär inte att du slipper ansvaret. Hjälp oss hålla ordning i våra gemensamma utrymmen! 

Snöröjning

Det är många som har ett ansvar för snöröjning och sandning. Föreningen ansvarar för snöröjning och sandning på gångvägarna framför och bakom portarna.

Kommunen ansvarar för snöröjningen fram till vår fastighet och parkering samt på trottoaren närmast gatan. 

Glöm inte!

Det du själv inte vill bli utsatt för skall du inte heller utsätta dina grannar för! Visa särskild hänsyn mellan 22.00 – 08.00. 

För vår trivsel i brf Annandagen! 

Vi bor i ett flerfamiljshus där vi mer eller mindre är beroende av varandra. Vi har olika vanor och levnadssätt och då gäller det att vi respekterar varandras behov och önskemål. Vår förening ska vara trivsam, och för oss alla – internt och externt – en attraktiv förening att bo i!